Hej!
Min fisksoppa görs så här:
Ingridienser:
en spis
en gryta
1 msk smör/margarin (eller någon sorts matolja i passande mängd)
3 tomater
1 paprika
1 paket torskfilé (eller sejfile)
2 fiskbuljongtärningar
1 liter vatten
1 tsk salt
rikligt med paprikapulver
lite vitpeppar
cayennepeppar efter omdöme (VARNING: stark krydda)
Bruksanvisning:
tina upp den frusna sejen eller torsken
hacka tomaten och placera resultatet i grytan
hacka paprikan och placera resultatet i grytan
skär fisken i många små bitar och placera resultatet i grytan
häll 1 liter vatten i grytan
placera båda fiskbuljongtärningarna i grytan
placera smörklicken, margarinklicken eller matoljan i grytan
placera grytan på en lämplig spisplatta och slå på plattan
när soppan kokar, sänk värmen på plattan
tillsätt salt, paprikapulver, vitpeppar och cayennepeppar (i soppan)
tvätta händerna om du rört vid cayennepeppar och/eller vitpeppar
slå av plattan efter ca 10 minuter
Nu borde soppan vara klar att ätas
(Mitt recept är en variation av "Fisksoppa med grönsaker" ur "RUTIGA KOKBOKEN" från ICA förlag)