Hej!


Min banankaka görs så här:

Ingridienser:

75 gram smör
ströbröd
2 dl vetemjöl
2 dl socker
2 bananer (gärna en och annan brun fläck men färska funkar också)
2 ägg
2 msk mjölk (gärna standard)
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
100 gram choklad (jag brukar köra med mörk bakningschoklad)

Tillbehör:

en spis
en form
en bunke
en kastrull
ett kylskåp
en slickepott (frivilligt)


Bruksanvisning:

smörj och bröa formen, ställ den sedan i kylskåpet
hacka chokladen
sätt ugnen på 175° C (hur man får fram gradertecken på Debian)
smält smöret och häll det i en bunke
slå av plattan om du smälte smöret i en kastrull

häll i övriga ingridienser utom mjölk och bikarbonat i bunken
bananerna måste skalas och mosas i med fingrarna, jag har inte kommit på något bättre
tillsätt bikarbonat och mjölk
rör därefter om i bunken med en elvisp utan att det skvätter

ta sedan ut den bröade forman ur kylskåpet och häll smeten i formen
ställ in formen med smeten i mitten av ugnen

Vänta 35-40 minuter, sedan borde den vara klar
medan man väntar kan man ställa tillbaka ingridienser, diska och sanera diskbänken eller så
Efter 35-40 minuter brukar jag slå av ugnen och låta den stå på eftervärmen en stund

(Mitt recept är en variation av ett ICA-recept, med mer salt, mindre socker och mjöl och förenklad procedur).
En dam från boendestödet påminde mig om att bunke och slickepott skulle läggas till, och då kom jag ihåg att
en kastrull och kylskåp också är att rekommendera.


Vad ska man göra av bananskalen som blir kvar?
Mitt råd är att fråga någon kreativ individ, de har säkert någon lösning på problemet.